Sistem Zelene tačke u BiH

VIJESTI
06
feb

Coca-Cola HBC BH dobila certifikat Zelena tačka

Ekopak je kompaniji Coca-Cola HBC BH dodijelio certifikat Zelena tačka za 2022. godinu,  koja je i na ovaj način potvrdila svoje opredjeljenje u razvoju sistema reciklaže i općenito u zaštiti okoliša u BiH.

Kao ekskluzivni nosilac prava na korištenje međunarodno zaštićenog znaka “Zelena tačka” na tržištu Bosne i Hercegovine, Ekopak ističe da kompanije koje označavaju svoju ambalažu ovim simbolom aktivno podržavaju razvoja sistema reciklaže u našoj zemlji. Ovaj napor ne samo da promoviše odgovornost proizvođača, već poziva i potrošače da pri kupovini proizvoda biraju one čija je ambalaža označena Zelenom tačkom, jer na taj način i sami doprinose razvoju sistema reciklaže u našoj zemlji.

Ovim certifikatom Coca-Cola HBC BH se još jednom pokazala kao odgovorna kompanija u očima potrošača, što je od izuzetne važnosti u današnjem svijetu gdje se sve više vrednuju održivi proizvodi.

Želimo da primjer Coca-Cole HBC BH inspiriše i druge kompanije u Bosni i Hercegovini da poduzmu slične korake u promociji sistema reciklaže ambalažnog otpada i cirkularne ekonomije.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...