Sistem Zelene tačke u BiH

VIJESTI
26
feb

Uspješno održana promocija Zelene tačke u Konzumu u SCC Centru u Sarajevu

Konzum u Tržnom centru SCC u Sarajevu bio je domaćin jedne inspirativne i edukativne promocije o važnosti kupovine proizvoda s oznakom Zelena tačka.

Promocija je organizovana u suradnji sa SCC-om i Konzumom te je privukla veliki broj potrošača svih uzrasta koji su pokazali interes za Zelenu tačku i razvoj sistema reciklaže ambalažnog otpada u našoj zemlji.

Posjetitelji su imali priliku družiti se s timom Ekopaka koji je dijelio znanje o važnosti Zelene tačke, simbola koji označava da proizvođači koji koriste ovaj znak na ambalaži svojih proizvoda finansijski podržavaju razvoj sistema reciklaže ambalažnog otpada u našoj zemlji.

Promociju su podržali Coca-Cola, Nestle, Fino, Ledo, Royal Food i Orbico kao društveno odgovorne kompanije, članice sistema Zelena tačka koje finansijski učestvuju u razvoju sistema reciklaže ambalažnog otpada u našoj zemlji.

Nadamo se da će i ostale kompanije, koje još uvijek nisu uključene u sistem, voditi ovim primjerom i na taj način doprinijeti bržem razvoju sistema.

Jedan od najzabavnijih dijelova promocije bio je susret s Zekopakom, koji je oduševio najmlađe potrošače. Djeca su se s veseljem fotografirala sa Zekopakom, stvarajući nezaboravne trenutke i učeći na zabavan način o važnosti reciklaže ambalažnog otpada.

Vidimo se na sljedećoj promociji koja je zakazana 8. marta u Importanne Centru u Sarajevu u Konzumu koji je partner ovog projekta.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...